tiistai 8. syyskuuta 2015

Sotilashäät

Viikonloppuna tuli oltua kuvaamaassa sotilashäät.
Sotilashäät ovat mielenkiintoiset ja juhlavat niihin kuuluvien perinteiden takia. Oli hieno kokemus saada olla ikuistamassa kyseiset onnenhetket!

Vihkiminen

Näyttävin vaihe vihkimisessä oli kunniakuja, johon sotilaat järjestyivät ennen vihkimistä kirkon sisällä ja vihkimisen jälkeen kirkon ulkopuolella.

Kunniakujaan osallistuvat sotilaat kävelivät hiukan ennen vihkimisen alkua parijonoissa kirkon käytävää ja asettuivat seisomaan vastakkain toisiaan.

Vihkimisen lopussa, hääpari poistui kaasojen ja bestmanien seuratessa heitä. Tämän jälkeen poistuivat myös muut vieraat ja viimeisenä sotilaat. Hääparin tullessa viimeisenä, kilistelivät miekkakujan sotilaat miekkojaan ja hääpari kulki kujan läpi. Miekkakujan viimeisessä parissa oleva sotilas läpsäytti morsianta miekalla takapuolelle.

Hääjuhla

Hääjuhlassa sotilasperinteet sisälsivät morsiamen maljan, miekan polttamisen ja kakun leikkaamisen miekalla.

Morsiamen maljan juominen tapahtui niin, että sotilaille jaettiin snapsilasit, jonka juotuaan he löivät lasit hajalle maitotonkkaan. Lasit hajoitettiin siksi, että sirpaleet tuovat onnea ja jotta ”kukaan ei enää samoista laseista joisi kenenkään muun onnelle”.

Miekan polttaminen liittyi hääkakun leikkuuseen. Sotilaan miekka sytytettiin palamaan siksi, että siinä poltettiin kaikki sulhasen vanhat synnit.  Hääkakku leikattiin tämän jälkeen miekalla ja kakun leikkuun jälkeen naimaton nuorin sotilashenkilö nuoli miekasta pois ”onnen rippeet”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti