torstai 26. maaliskuuta 2015

Kaikuluotainta hankkimassa

Loman jälkeistä viikkoa eletään ja viimeistä työpäivää tällä viikolla. Huomaa kyllä jaksamisessa yövuorojen alkaneen. Alkuviikon liikunta jäänyt aivan olemattomaksi :( Täytyy toivoa, että tämän viikon jälkeen yötyön rytmi on normalisoitunut ja ensiviikolla jaksaa liikkua tämänkin viikon edestä.

Kalastustarvikkeiden hankintakin on taas alkanut. Eilen tuli vietettyä Motonetin kalastus hyllyjen välissä aikaa. Ainakin Raision Motonetissa on mielestäni todella laaja ja hyvä valikoima kalastustarvikkeita. Nyt olivat Motonetin uistimet tarjouksessa joko osta 3 tai 4kpl kymmenellä eurolla. Tein työtä käskettyä ja ostin parikin tarjous settiä.
Syy miksi tuli lähdettyä Motonettiin oli kaikuluotaimen hankinta. Kaikuluotaimien valikoima on aika suuri ja vaatii kyllä perehtymistä, että osaa ostaa tarpeita vastaavan kaiun. Itselleni se tulee lähinnä kalastuskäyttöön. Aiemmin en ole paljoa jigausta harrastanut, mutta nyt on alkanut kiinnostaa vertikaalijigaus eli tämä on yksi kaiulta vaadittu ominaisuus, että jigit näkyvät siinä. Vielä ei tullut kaikua ostettua, mutta kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa olen löytänyt jotka ovat:

- Lowrance Elite-4X HDI
- Lowrance Elite-4X CHIRP
- Raymarine Dragonfly 4 DV

Pientä perehtymistä vielä niin eiköhän se oikea kaiku sieltä löydy. Mietinnässä oli myös karttaplotterin hankinta tai paremminkin yhdistelmälaitteen hankinta. Pienen nettiselailun jälkeen huomasin, että yritykset ovat luoneet mahdollisuuden tehdä tabletista tai kännykästä "karttaplotterin". Aluksi tuntui hankalalta löytää ohjelma joka sopisi windows pohjaiselle laitteelle. Yleisestikin monet sovellukset saa lähes poikkeuksetta android tai iOS laitteille, mutta ei välttämättä windows laitteille. Itselläni käytössä on microsoft surface 2 tabletti ja siihen löytyi lopulta seapilot niminen ohjelma. Vielä en ole ohjelmaa ostanut mutta vaikutti sellaiselta joka menee omassa käytössä hyvin. 

Huomenna taas tarkoitus mennä motonettiin, joten katsotaan sitä huomenna mitä mukaan sieltä tarttui :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti