lauantai 21. maaliskuuta 2015

Juoksuohjelma

Lomaviikko alkaa olla takanapäin josta viikonloppu vielä jäljellä. Yleensä kai loman pitäisi olla ns. kiireetöntä aikaa, mutta tuntuu että lomalla on ollut kovempi kiire kuin normaalisti. Jopa alkuviikon päivien päivitykset tänne blogiin on jäänyt tekemättä :(

Edellisviikon loppuna tuli käytyä turun cittarissa ruokaostoksilla mutta reissusta mukaan tarttui myös Karhun sykemittari/urheilukello. Aikaisemmin on käytössäni ollut Suunnon sykemittari joka on enimmäkseen ollut laatikon pohjalla koska ominaisuudet eivät oikein miellyttäneet.



Sykemittarin ominaisuudet

Sykemittarissa on GPS, joten lenkit piirtyy myös kartalle. Kello käyttää karttana google mapsia. Tietokoneelle kun tyhjentää sykemittarin tiedot, niin sieltä näkee minimi ja maksimi sykkeet, lenkin pituuden, keskinopeuden ym. Periaatteessa samat tiedot kuin SportTrackerissakin on mahdollisuus saada jos on siihen sykevyö. Itselläni ei sykevyötä ole, mutta pidän siltin aina sport trackeria päällä, lähinnä sen takia, että piirtää myös kartalle lenkin ja kertoo sen pituuden ja nopeudet.

GPS NE Pro ohjelma Karhun urheilukellon analysointiin tietokoneella.

Sykemittarin hankittuani alkoi taas kiinostaa lenkkeily ja yleiskunnon parantaminen. Alkuviikosta oli pakko käydä juoksemassa urheilukentällä myös cooperin testi ja ottaa katsaus alkukuntoon. Sinäänsä harmittaa ettei urheilukelloa ollut jo ennen superdieetin aloitusta, koska olisi ollut kiva tietää mitä silloin ennen treenausta olisi cooperissa ehtinyt juosta ja millä sykkeillä. Kunto Plus sivustolla on paljon erilaisia liikuntaohjelmia. Sivustolta löysin ohjelman nimeltä nollasta puolimaratonille. Olen joskus vuosia sitten treenannut jonkin aikaa kyseisllä ohjelmalla. Erilaisia juoksuohjelmia kunto plus sivustolla on monia juuri lenkkeilyn aloittaneille ja pidempään juoksua treenanneille.



Tämä juoksuohjelma jota itse noudatan on superdieetin normaaliin aamuaerobiseen yhdistetty eli lenkkeilyä tulee yhteensä se 45 - 60 min kerralla. Juoksuohjelman otin sen takia mukaan, että saan omasta mielestäni parhaimman hyödyn silloin aamulenkeistä irti. Itselläni on muutenkin se huono tapa, että asioista pitää olla tarkat ohjeet koska muuten se menee helposti löysäilyksi ja pysytään ns. mukavuus alueella.

Katsotaan kuinka kauan energiaa ja innostusta riittää tähän juoksutreeniin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti