maanantai 4. toukokuuta 2015

Kevät haukea mynäjoesta

Vappu viikonloppuna tuli pariin otteeseen käytyä heittelemässä "kotijoessa". Mynäjoki aika vakio kohde kun tulee mielihalu lähteä kalastamaan. Joki kulkee mynämäen keskuskan läpi joten ensimmäiselle mahdolliselle heittelypaikalle matka kestää kotoa n. 5 minuuttia.

Harmaa lila real eel vavan päässä sai kokea ensimmäiset hampaan iskut parin heiton jälkeen. Tämä kuitenkin pääsi lähes samantien irti. Muutama heitto perään ja taas tuntui tuttu liike vavan kärjessä. Vastusta ei juurikaan ollut ja rannalle saadulla hauella painoa oli 1,1 kiloa. Katse kiinnittyi kuitenkin kalan toiseen kylkeen joka näytti jo kaukaa katsottuna oudolta. Toisessa sivussa oli punaisia verisiä pilkkuja jonkin verran. Netistä katsottuna pilkut olivat vastaavanlaisia kuin sarkomatoosissa olevat on.Vappuviikonloppuna tuli mynäjoesta hauki, jolla verisiä pilkkuja toisessa kyljessä. Ilmeisesti oli kyseessä lymfosarkooma eli sarkomatoosi.

Muutaman kerran heittelyt jäivät yhteen haukeen, mutta sää ja ulkona olo antoivat tällä kertaa enemmän nautintoa kuin Ahti.

Mynäjoen kauniin ruskea vesi :)

Calico Cat muovikalalla olevat lipat ovat toimineen joessa hyvin sekä ahvenille että hauellekin. Toinen paljon joessa käyttämäni viehe on Savage Gearin Real Eel, väritykseltään harmaa/lila. Tällä on tullut haukia jonkin verran.

Parin vuoden ikäinen labbis nauttii kalastusreissuista varsinkin jos reissun päätteeksi on uintia tiedossa. Välillä uimassa käynnille on todellinen tarvekin kuoppien kaivelun jälkeen :)

Yksin ei tarvinnut kalassa olla.

Mynäjoki tarjoaa monessa paikassa hyvän pääsyn aivan joen viereen ja auton saa jätettyä n. 20 metrin päähän joesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti