tiistai 2. kesäkuuta 2015

Lahnaa

Ensimmäinen kesälomaviikko alkanut. Alkoi jo itse viimeviikon perjantaina. Lauantaina oli aluksi siskontytön lakkiaiset ja sunnuntaina lähdettiin poikani kanssa mökille viettämään lomaviikkoa. Meille kummallekkin mökkeily on vaihtoehdoista parhain kun puhutaan lomailusta ja varsinkin kalastuksesta. 





Lämpötilat eivät mitään mieltä ylentäviä ole koska juuri ja juuri lämpötila on +10 asteen yläpuolella. Viime vuonna tähän aikaan lämpötilat olivat siellä +30 asteen luokkaa. Sunnuntaina kuitenkin saavuttiin mökille ja tavarat kun oli autosta saatu purettua niin lapio hakemaan varastosta ja kaivamaan matoja. Niitä löytyikin aika helposti ja mukava määrä. Onkina oli virveleistä tehdyt mato onget. Aluksi tuli pari särkeä ja itse en ollut vielä mitään saanut. Itse olin rannassa ja pian poikani huutaa laiturilta että hänellä on kala. Katselin aluksi rannalta ja kun kala oli näköetäisyydellä niin lahnahan se oli. Menin avuksi laiturille ja otin se vedestä käsilläni, koska ei paljoa uskaltanut nostaa koska monet kalat on sen takia päässyt karkuun.

Mato-ongella saatu ahna. Painoa 500g


Kala saatiin ylös ja painoa kalalla oli 500g. Ei mikään jättikokoinen, mutta sellainen että kelpaa meille savustettavaksi. Kumpikin kun tykkää kalastaa ja lisäksi tykkää syödä kalaa. Useimmiten mökillä ollessa saaliit tulee savustettua.

Mökkeillessä saaliit tulee useimmiten savustettua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti