torstai 16. huhtikuuta 2015

Kalastusmatkan suunnittelu pohjoiseen

Tulevan kesän lomalle oli kehitettävä taas jotain tekemistä. Kaverin kanssa juteltu monina työmatkoina kalastuksesta ja yhtenä aamuna tuli idea, että pohjoiseen olisi hienoa päästä kalastamaan. Lähinnä kumpaakaakin kiinnosti taimenet, lohet ja harjukset. Niitä kun ei ole koskaan kumpikaan vielä saanut. Sovittiin, että kesällä mennään lappiin ja alustavasti mietittiin jokin reitti joka kulki Torniojoelta Tenolle. Mynämäeltä Tenolle matkaa tulee reilu 1400km, joten hetken aikaan saa autolla ajella :)

Aika nopeasti saatiin sovittua ajankohta jolloin lähdettäisiin reissuun. Ajankohdaksi valikoitui heinäkuun loppu ja tarkoituksena olla viikko matkassa. Nettiä selailemalla löytyi paristakin eri osoitteesta valmis lista tarvikkeista joita viikon vaellus/kalastus reissulla lappiin tarvittaisiin. Parhaimmassa listassa oli jopa tarvikkeiden yksittäiset painot merkitty :) Seuraavaksi mietittävä oli majoitus muoto viikon aikana. Tähän oli oikeastaan kaksi vaihtiehtoa jotka olivat teltta tai asuntoauton vuokraus. Kummassakin vaihtoehdossa on hyviä ja huonoja puolia. Asuntoautossa olisi tottakai mukavampi nukkua ja ruuan valmistus olisi helpompaa. Samoin kuin tavaroiden kuljetus ja niiden säilytys olisi helpompaa. Kyseessä kuitenkin kalastuspainotteinen reissu, jossa alkoikin mietityttää että kuinka lähelle kalapaikkoja asuntoauton saa parkkiin.

Teltan hyviä puolia joita mietittiin oli se, että sen saa lähes minne tahansa pystytettyä ja parempi fiilis tottakai teltassa yöpyessä on, varsinkin jos on hienot ilmat. Ainut kurja puoli on se, että jos on aivan pas.. ilma ja vettä sataa paljon niin teltta ei välttämättä ole mukavin vaihtoehto varsinkaan jos on märkiä vaatteita vielä mukana.

Muutamia autoja löydettiin netistä ja kyseltiin niitä vuokralle. Kyseiselle ajankohdalle olisi saanut vielä autoja vuokrattua, mutta heinäkuun vuokrat olivat siinä 500-700€ välillä. Reissu olisi tarkoitus tehdä perjantaista perjantaihin joten auton viikoksi vuokraaminen lyhentäisi kalassa olo aikaa jonkin verran koska auton saisi todennäköisesti perjantai aamulla niin palautus olisi jo seuraavan perjantain päivällä. Joten tällä lyhyellä yhteenvedolla päädyttiin tänään aamulla telttamajoitukseen.

Eilen piti käydä ruokakaupassa ja samalla tuli poikettua budgetsportissa ihan vain katsomassa joko olisi teltat ja muut erätarvikkeet tullut liikkeisiin esille ja olihan ne tulleet! Teltoista ei oikeastaan ollut kuin yksi varteenotettava vaihtoehto, joka sopisi tähän retkeen sekä retken jälkeen siihen, että voisi lasten kanssa yöpyä teltassa ja tehdä jotain pieniä reissujakin. Rinkoista oli tarjolla McKinleytä kolmessa eri koossa josta katsoin parhaimmaksi 55l + 10litraisen. Sen pitäisi riittää myös tälle reissulle, koska tarkoituksena ei ole lähteä sen enempää vaeltamaan vaan siirtyä autolla kalapaikalle ja kävellä autolta joelle minkä matkan uskoisi olevan suhteellisen lyhyt.


Mukaan tarttui siis McKinley Flinduka 3 teltta hintaan 79,90€ ja McKinley 55l+10l rinkka hintaan 69,90€
McKinley Flinduka 3 teltta ja McKinley 55+10 rinkka

Tarkoituksena tässä ennen heinäkuuta on hankkia välineitä kaupoista ja netistä sitä mukaan kun huomaa jotain tarjouksia. Tulevana viikonloppuna tarkoitus on lähteä käymään Tuurin kyläkaupassa, joten eiköhän sieltäkin tartu jotain mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti