perjantai 31. heinäkuuta 2015

Viimeinen päivä Merikarvianjoella

Torstai päivä ja viimeinen päivä Merikarvialla. Alkuperäinen suunnitelma oli se, että mökin luovutus on 12 aikaan ja siitä sitten lähtisimme kotiin päin. Lähellä Merikampingia oli kalastusmuseo jonka ohi olimme ajaneet päivittäin. Tarkoituksena oli mennä siellä käymään torstai aamulla. Netistä kuitenkin huomasin, että aukioloaika on klo 14.30-16.00 ja mökin luovutus on viimeistään klo 12. Päätimme, että haemme vielä 4 tunnin kalastus luvan Merikarvian R-kioskilta ja menemme kalastamaan siksi aikaa kunnes museo aukeaa. Kalastamaan menimme Stääveille ja Vaadeille josta tuli eiliset lohikalat.

Isäni saamaa kaksi kalaa




Tänään paikalla oli myös 4 muuta kalastajaa samaan aikaan. Yhden näin saavan koskesta kalas, mutta ilmeisesti me kaikki muut jäimme ilman saalista. Paikalle mentäessä oli pilvistä ja jonkin ajan kuluttua vettä tuli kuin esterin pers...tä! Kalastimme kuitenkin vielä hetken, mutta tuloksetta.

Sade ei paljoa kalastusta haitannut. Toi pikemminkin piristystä kokemukseen!

Jokaiselta kosken kalastuspaikalla olevalta grillauspaikalta oli upeat näkymät koskeen!


Merikarvian kalastusmuseo
Kellon ollessa 14.36 pakkasimme kamat autoon ja lähdimme n. 2km päässä sijaitsevalle kalastusmuseolle johon pääsyä poikani oli odottanut kovasti.Paikalle päästyämme ihmettelimme, että ovet ovat kiinni eikä sisälläkään ole valoja. Hetken katselimme ulkona olevaa venettä ja kävin lukemassa museon ovessa olevan lapun jossa oli pienellä teksillä, että museo on ollut auki 22.6 - 17.7 välisenä aikana. Joten emme päässeet museossa käymään. Suunta jatkui tästä kohti kotia.





Yhteenvetona täytyy todeta, että vaikkei sää suosinut kokoaikaa niin maisemat suosivat kyllä. Kokemuksena reissu oli aivan mahtava. Koskelle ollaan palaamassa vielä tänä syksynä tai viimeistään ensi keväänä!


torstai 30. heinäkuuta 2015

Kirjolohia ja taimenta

Toinen päivä merikarvialla takana. Herättiin 7.30, jonka jälkeen kahvi ja aamupala. Tarvikkeiden pakkausta päivää varten ja seuralaisten odotusta jotka saapuivat Uudestakaupungista.

Kalatamaan päästiin noin kello 10.00. Lähdettiin liikkeelle salmelankoskelta josta saaliiksi tuli ahven ja siika. Kumpikaan ei mikään järin suuri ollut mutta kuitenkin sen kokoinen että kelpaa savustettavaksi. Ehkä näidenkin kalojen kokoa pienensi se, ettei kumpikaan ollut minun saamiani vaan molemmat sai isäni.
Merikarvianjoen kartta

Seuraavana reitillä oli Piinukoski. Piinukoskella oli hieno silta ja muutenkin hienot maisemat. Jossain kohtaa kalastaessamme sillalla oli reilu 5 katsojaa. Piinukoskella aikaa kului reilu tunti, mutta tuloksetta. Koskelta lähtiessä alkoi olemaan jo suurimmalla osalla nälkä joten ohitimme Änkin ja Lehtisenkosken ja suuntasimme Holmankoskelle. Holmankosken maisemat olivat myös hienot mutta koskelta ei saatu saalista. Kyseisen kosken laavulla grillasimme makkaraa ja tankkasimme vatsamme täyteen.
Holmankoski

Holmankosken maisemia

Seuraavama paikkana oli Stäävit ja Vaaditkosket. Koskelle saapuessa aurinko paistoi, mutta ei montaa minuuttia mennyt kunnes vettä satoi kaatamalla alas. Sateen laantuessa ei montaa minuuttia mennyt kunnes isäni sai vajaan kilon kokoisen kirjolohen. Tässä kohtaa monen harmitus oli suuri ja kova halu oli jokaisella saada myös kala. Kirjolohen saannista ei montaa minuuttia mennyt kun isäni huusi jälleen että kiinni on. Tällä kertaa Meppsin päässä oli kiinni reilun kilon kokoinen taimen. Tämänlisäksi siskon poikana sai 1,5kg kirjolohen lipan päähän Stääviltä ja Vaadeilta. 


Stäävit ja Vaadit

Stäävit ja Vaadit jälkeen kohteina oli vielä Puukoski ja Konihaarat. Purupakan ohitimme siitä syystä, että näille kahdelle paikalle pääsimme samaa tietää pitkin. Konihaaran jäkeen menimme vielä Lehtisenkoskella käymään. Jossa vielä vajaa puolentunnin "pikakalastus" Mutta sekään ei tuottanut tulosta. 

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen päivä Merikarvianjoessa

Ensimmäinen ilta kalastusta takana. Tänään ei Ahti suonut antejaan, mutta eipä juuri ehditty kauaa kalastaakkaan vaan kierrettiin paikkoja myös läpi huomista silmällä pitäen, että osaa mennä "parhaisiin" paikkoihin koskissa. 
Mökin keittiö
 Mökki vastasi odotuksia. Oma sauna löytyi ja uimaranta ihan mökin vierestä. Kalareissun jälkeen kelpaa mennä kyllä saunaan.

Piinukoski

Piinukoski oli paikoista ensimmäinen johon mentiin. Saavuttuamme noin kello 16 paikkeilla Piinukosken rantaan paikalla oli vain kaksi muuta kalastajaa. Kalastusaikamme aikana ei muita kalastajia enää näkynyt. Maisemat olivat mahtavat. Aivan täydelliseksi tilanteen olisi saanut edes pienen pieni taimen tai kirjolohi, mutta ei! :(

Piinukosken silta

Kosken kuohut
 Huomenna uusipäivä, jolloin tarkoituksena on kiertää 8 koskea. Toivottavasti sää ja Ahti suosii kalastajia huomenna. Videokamera on käynyt ahkerasti joten tästäkin reissusta saadaan hyvää materiaalia kasaan.





sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen kalastusvideo

Viikon reissu mökillä takana ja uutta action kameraa tuli testailtua. Paljon tuli kuvailtua kaikenlaista joten jonkinlaista materiaalia saatiin kasaan. Mitään jättisaaliita ei reissulta tullut, mutta yhteensä 8 haukea tuli jotka olivat vain 0,5-1,0 kilon väliltä. Nyt ei kuitenkaan tärkeänä ollut suurien saaliiden saaminen vaan se, että jotain materiaalia sain kuvattua josta nyt julkaisenkin ensimmäisen kalastusvideoni.

Ensiviikon tiistaina tosiaan reissu Merikarvialle, josta saadaan varmasti materiaalia kasaan! Toivottavasti joukossa on myös sitä materiaalia missä joesta nousee kirjolohta tai taimenta.


lauantai 18. heinäkuuta 2015

Mökki varattu merikarvialta

Nyt on mökki varattu Mericampingista 28-30.7 väliseksi ajaksi. Pari työkaveria on käynyt Merikarvialla joessa säännöllisesti kalassa ja ovat kehuneet paikkaa. Mitä netistä on kuvia ja videoita katsonut niin uskon että reissu on kokemus siinä missä matka lappiinkin. Ainakin tälä reissulla säästyy sääskiltä :)

www.lankoski.com

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Action kameran osto

Keskiviikkona oli herätys klo 04:00. Siitä kahvin keittoon ja muu perhe herättämään. Aamutoimet tehtyä auto lähti mynämäeltä koht Tuuria klo 05:00. Perillä Tuurissa oltiin noin 08:30. Ei oltu ihan ensimmäisiä, mutta eipä autoja paljon ollut vielä siihen aikaan.

Matkalla Tuuriin

Myös Tuurin miljoona tivolissa tuli käytyä. Kaikille alle 13 vuotiaille tivoli oli ilmainen.
Tuurista tuli ostettua paljon kaikenlaista, kalastustarvikkeita, paistinpannu, kodin sisustusjuttuja ym. Uistimia tuli ostettua reilulla sadalla eurolla, Uistimet valikoitus lähinnä lohen, taimenen ja harjuksen kalastukseen.

Tuurista ostamiani Bete lottoja. 

Ennen tuuriin lähtöä mieli oli tehnyt action kameraa. Lähinnä sen takia, että saisi lapissa kuvattua kalastusvideoita, mutta niinkuin vähän manasin aikaisemmin niin pohjoisen reissu peruuntui kaverista johtuen :( Itse olin odottanut sitä kovasti ja tehnyt hankintoja jo monen sadan euron edestä reissua varten. Onneksi mm. teltalle on muutenkin käyttöä esim. lasten kanssa siinä yöpyessä.

Nyt on suunnitteilla muutaman päivän kalastusreissu Merikarvialle. Merikarvian joesta pitäisi tulla lohta, kirjolohta, taimenta harjusta sekä siikaa. Tai ei reissu sen enempää suunniteilla ole vaan on toteutumassa, mutta telttamajoitus on vaihtumassa mökkimajoitukseksi ja pari kyselyä mökeistä on nyt menossa.

Action kameroita olisi myös tuurissa ollut, mutta puhelimella tuli tehtyä hinavertailua ja Sonyn HDR-AS20 joka olisi maksanut tuurissa 199€ oli nyt Anttilassa tarjouksessa 165€, johon tuli mukaan myös rannekiinnike ja 8gigan muistikortti. Ei muuta kuin soittamaan Tampereen Anttilaan, että onko heillä niitä hyllyssä. Myyjä sanoi niitä olevan hyllyssä muutaman ja lupasi varata yhden. Reilu 200km ajomatka ja oltiin Anttilassa, josta mukaan tarttui kyseinen action kamera.

Paluumatkalla poikettiin Tampereen Anttilassa. Mukaan tarrui Sonyn action kamera hdr-as20.
Paketissa mukana oli vain rannekiinnite, joten värkkäsin itse kiinnitteekkeen lippikseen.

Nyt tultiin viettämään viikoksi lomaa vanhempieni mökille, jossa tarkoitus on lähinnä vain kalastaa 7v poikani kanssa. Ja tottakai testata action kameraa ja kuvata kalastusvideoita ja julkaista ne jossain jos ovat kelpo materiaalia :)


Myös hauille piti tuliaisia ostaa.
Kalastamaan lähdössä hankkimaan videomateriaalia. Toivottavastikatsomisen arvoista matskua saadaan kasaan!




tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kalareissu vaakalaudalla

Nyt on kesäloman ensimmäinen päivä takana ja kolme viikkoa edessä. Renault ollut pari viikkoa käytössä ja vielä on ainakin ihan hyvät fiilikset ranskalaisesta. Tänään auto sai tummennukset laseihin. Takalaseisin laitettiin 5% kalvot raisiossa MM-tuningissa. Aiemminkin olen käyttänyt autoa heillä tummennettavana. Mielestäni heillä on edulliset hinnat ja kalvoituksen saa muutamassa tunniissa. Renaultin tummennukset tuli maksamaan 220€. 

Ylenmpi kuva ilman tummennuksia ja alemmassa kuvassa 5% tummennukset. Muuttaa auton ilmettä ihan kivasti. Lämpö heiijastuu pois ja suodattaa haitallista UV-säteilyä.

Ylempi kuva ilman tummennuksia. Alemmassa kuvassa tummennukset ja takaoven lasissa on vielä auton oma tummennusverho paikoillaan. Vaikka ulkoa päin tummennus näyttää aika mustalta niin sisältä päin näkee hyvin ulos.


Viikolla 31 oli suunnitelmissa lähteä lappiin kalareissulle. Nyt reissu on kuitenkin hieman epävarmalla pohjalla, koska kaveri kenen kanssa reissuun piti lähteä ei olekaan varma voiko lähteä. Ärsyttävä epävarmuus ilmassa ja varsinkin kun itse olen lähdössä perheeni kanssa tulevana keskiviikkona Tuuriin josta tarkoitus olisi hankkia kaikki loput tarvikkeet joihin menee suunnilleen vielä 500 euroa. Toivottavasti sitä ennen tietää toteutuuko reissu vai ei.

Varasuunnitelma kuitenkin on siltä varalta, että lapin reissu peruuntuu. Jos reissu peruuntuu niin suuntana on sitten Merikarvia. Merikarvian joessa on myös lohta, taimenta ja harjusta. Merikarvialta mökki muutamaksi päiväksi vuokraan ja kalastamaan. Jos tämä kakkosvaihtoehto toteutuu niin sinne pystyn myös ottamaan 7-vuotiaan poikani kalastamaan. Lapin reissu olisi vielä tänä vuonna voinut olla hieman raskas. Varsinkin kun itse en ole ollut koskaan lapissa niin ei osaa sanoa reissun raskaudesta oikeastaan mitään. No päivä tai kaksi vielä niin ollaan viisaampia siinä, että kumpi reissuista toteutuu.


tiistai 7. heinäkuuta 2015

Vajaa viikko vielä ja sitten lomaaa!!

Viikko vielä töitä jonka jälkeen kolmen viikon kesäloma. Kalastus on jäänyt aika olemattomaksi tässä viimeisen kuukauden aikana. Yötyö on ollut hieman väsyttävää viime viikkoina ja päivisin heräämisen jälkeen on halunnut viettää aikaa perheen kanssa ja katsoa miten poika kasvaa ja oppii uusia asioita.

Ihmeempiä kesäloma suunnitelmia ei ole tiedossa. Varmaan heti ensimmäisellä lomaviikolla tulee lähdettyä Tuurin kyläkauppaan ostoksille. Ja viimeisellä lomaviikolla onkin edessä kalastusreissu lappiin. Paljon on tavaraa ostettu reissua varten, mutta paljon on vielä ostamattakin. Nettiä on selailtu jo kuukausi kaupalla ja myöskin suunniteltu osittain reittiä ja paikkoja joissa kalassa olisi tarkoitus käydä. Voi olla, että kaloille tulee paljon kilohintaa :) Tosin maisemathan jo lapin reissun kokemus antavat jo reissulta paljon ja tuskin viikon reissulla niin huono tuuri käy ettei yhtään kalaa saa.

Myös Volvo V50 tuli vaihdettua pari viikkoa sitten vuoden 2010 Renault Grand Sceniciin. Perheessä on myös toinen 7-paikkainen auto, mutta siinä ei ole ilmastointia ja ainakin viime viikolla ilmastointi oli tarpeellinen. Ainakin vielä ollut autoon tyytyväinen, tosin jälkikäteen mietittynä ei mustan värinen auto ollut ehkä se parhain värivalinta lian näkyvyyden suhteen.