torstai 30. heinäkuuta 2015

Kirjolohia ja taimenta

Toinen päivä merikarvialla takana. Herättiin 7.30, jonka jälkeen kahvi ja aamupala. Tarvikkeiden pakkausta päivää varten ja seuralaisten odotusta jotka saapuivat Uudestakaupungista.

Kalatamaan päästiin noin kello 10.00. Lähdettiin liikkeelle salmelankoskelta josta saaliiksi tuli ahven ja siika. Kumpikaan ei mikään järin suuri ollut mutta kuitenkin sen kokoinen että kelpaa savustettavaksi. Ehkä näidenkin kalojen kokoa pienensi se, ettei kumpikaan ollut minun saamiani vaan molemmat sai isäni.
Merikarvianjoen kartta

Seuraavana reitillä oli Piinukoski. Piinukoskella oli hieno silta ja muutenkin hienot maisemat. Jossain kohtaa kalastaessamme sillalla oli reilu 5 katsojaa. Piinukoskella aikaa kului reilu tunti, mutta tuloksetta. Koskelta lähtiessä alkoi olemaan jo suurimmalla osalla nälkä joten ohitimme Änkin ja Lehtisenkosken ja suuntasimme Holmankoskelle. Holmankosken maisemat olivat myös hienot mutta koskelta ei saatu saalista. Kyseisen kosken laavulla grillasimme makkaraa ja tankkasimme vatsamme täyteen.
Holmankoski

Holmankosken maisemia

Seuraavama paikkana oli Stäävit ja Vaaditkosket. Koskelle saapuessa aurinko paistoi, mutta ei montaa minuuttia mennyt kunnes vettä satoi kaatamalla alas. Sateen laantuessa ei montaa minuuttia mennyt kunnes isäni sai vajaan kilon kokoisen kirjolohen. Tässä kohtaa monen harmitus oli suuri ja kova halu oli jokaisella saada myös kala. Kirjolohen saannista ei montaa minuuttia mennyt kun isäni huusi jälleen että kiinni on. Tällä kertaa Meppsin päässä oli kiinni reilun kilon kokoinen taimen. Tämänlisäksi siskon poikana sai 1,5kg kirjolohen lipan päähän Stääviltä ja Vaadeilta. 


Stäävit ja Vaadit

Stäävit ja Vaadit jälkeen kohteina oli vielä Puukoski ja Konihaarat. Purupakan ohitimme siitä syystä, että näille kahdelle paikalle pääsimme samaa tietää pitkin. Konihaaran jäkeen menimme vielä Lehtisenkoskella käymään. Jossa vielä vajaa puolentunnin "pikakalastus" Mutta sekään ei tuottanut tulosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti