perjantai 31. heinäkuuta 2015

Viimeinen päivä Merikarvianjoella

Torstai päivä ja viimeinen päivä Merikarvialla. Alkuperäinen suunnitelma oli se, että mökin luovutus on 12 aikaan ja siitä sitten lähtisimme kotiin päin. Lähellä Merikampingia oli kalastusmuseo jonka ohi olimme ajaneet päivittäin. Tarkoituksena oli mennä siellä käymään torstai aamulla. Netistä kuitenkin huomasin, että aukioloaika on klo 14.30-16.00 ja mökin luovutus on viimeistään klo 12. Päätimme, että haemme vielä 4 tunnin kalastus luvan Merikarvian R-kioskilta ja menemme kalastamaan siksi aikaa kunnes museo aukeaa. Kalastamaan menimme Stääveille ja Vaadeille josta tuli eiliset lohikalat.

Isäni saamaa kaksi kalaa
Tänään paikalla oli myös 4 muuta kalastajaa samaan aikaan. Yhden näin saavan koskesta kalas, mutta ilmeisesti me kaikki muut jäimme ilman saalista. Paikalle mentäessä oli pilvistä ja jonkin ajan kuluttua vettä tuli kuin esterin pers...tä! Kalastimme kuitenkin vielä hetken, mutta tuloksetta.

Sade ei paljoa kalastusta haitannut. Toi pikemminkin piristystä kokemukseen!

Jokaiselta kosken kalastuspaikalla olevalta grillauspaikalta oli upeat näkymät koskeen!


Merikarvian kalastusmuseo
Kellon ollessa 14.36 pakkasimme kamat autoon ja lähdimme n. 2km päässä sijaitsevalle kalastusmuseolle johon pääsyä poikani oli odottanut kovasti.Paikalle päästyämme ihmettelimme, että ovet ovat kiinni eikä sisälläkään ole valoja. Hetken katselimme ulkona olevaa venettä ja kävin lukemassa museon ovessa olevan lapun jossa oli pienellä teksillä, että museo on ollut auki 22.6 - 17.7 välisenä aikana. Joten emme päässeet museossa käymään. Suunta jatkui tästä kohti kotia.

Yhteenvetona täytyy todeta, että vaikkei sää suosinut kokoaikaa niin maisemat suosivat kyllä. Kokemuksena reissu oli aivan mahtava. Koskelle ollaan palaamassa vielä tänä syksynä tai viimeistään ensi keväänä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti